juliahobbyfotograf

Senaste inläggen

Av Julia - 23 augusti 2016 12:38

Hejhej på er.
Tisdag idag och jag har motläst hela dagen på jobbet. Motläsning ingår i mitt arbete som kontorist/registrerare. Det krävs mer koncentration o energi men trots det är det rätt roligt ändå. Det blir många skratt när man läser fel eller hör fel av vad kompisen läser. He he, har blivit många skratt idag :)

På vägen hem lyssnade jag på dunka dunka musik som jag har döpt skivan till. Mycket tung bas i låtarna. Jag klarar att köra bil med dessa låtar och jag blir faktiskt glad av den typ av musik.
Jag gillar att spela sån musik hemma också, mina föräldrar kan ibland tycka basen är lite jobbig. Hehe, men jag brukar inte ha allt för högt på iaf.

Nu har jag ätit lunch och ska snart iväg med min kontaktperson. Vi ska bland annat hämta min jacka som farmor har lagat åt mig.
:)

Hörs senare!

ANNONS
Av Julia - 22 augusti 2016 20:04

                   

Ett roligt spel som jag spelar på facebook är "Happy aquarium"

Jag tycker det är jätteroligt, kul att få ta hand om fiskar och se dem växa upp. Blanda ihop massor olika fiskar, få dem att skaffa barn och få dem att överleva.

Verkligen ett tidsfördriv men som har blivit ett spel som jag spelar dagligen.

Här ovanför kan ni se alla mina akvarium och mina fiskar. Jag har mest hybrid fiskar som det heter i spelet! :)

Någon annan som spelar detta spel?

ANNONS
Av Julia - 19 augusti 2016 20:59

   


Hejhej på er!

Fredagkväll och nu är det helg! Känns skönt med lite ledigt ett par dagar!


I veckan som har varit så har jag kämpat mig igenom dagarna med vanlig huvudvärk och migrän om vartannat. Det har varit otroligt tufft och jobbigt, så jag har haft noll energi på eftermiddagen och på kvällarna har jag bara varit så otroligt trött. Har somnat före 21 flera dagar i rad. Så därför lider bloggen när jag lider av min huvudvärk. Om jag skulle skriva om huvudvärk och migrän varje dag skulle det inte vara så roligt att läsa, det tror jag iaf inte. Så därför har jag låtit bli att blogga!


Men idag har jag varit huvudvärksfri och det känns underbart! Hoppas på att slippa värken i helgen! :)


I onsdags klippte jag mig, blev sådär underbart kort som jag vill ha det. PÅ söndag ska mormor färga det igen, så det blir rött igen också!


På kortet längst ner (det andra kortet) så ser man mig i keps, då ser jag faktiskt ut som en pojke :P det var en som sa idag "hej på dig pöjk" haha, det var lite komiskt faktiskt. Mina öron sticker ut så himla mkt när jag har kepsen på mig, hehe ser lite ut som toker i dvärgarna. 


Aja, så blir det när man klipper kort och har keps! Jag blir inte ledsen när man förväxlar mig med att vara kille!


Hur har er vecka varit? :)

Av Julia - 15 augusti 2016 15:23

 

Bild tagen i Stockholm förra året i Augusti!


Måndag idag då! Första dagen på veckan och vädret är väldigt fint ute! Blåser lite lätt och är solsken! Inte allt för varmt utan faktiskt rätt behagligt.

Det gick bra på jobbet idag trots att det är måndag, måndagar kan vara lite sega ibland faktiskt! Hade väldigt roligt med mina rumskompisar, alltså de som sitter i samma arbetsrum som jag. Mycket skratt har det blivit! Det är roligt, hehe!


Nu på eftermiddagen har jag halvtittat lite på film och vilat mig en stund. Nu tar jag det bara lugnt framför datorn! Behövs att göra ibland också! Avskyr när man är pressad till att göra saker, då blir det enbart halvgjort liksom.

Ska snart fixa lite i Photoshop och sen ska jag lite senare idag titta på lite serier som jag följer just nu.


Har blivit ett stort fan av ER (cityakuten) trots att det är sorligt och väldigt blodigt! 


Brukar titta på Masterchef Canada som börjar kl 17 på kanal 8

Sen tittar jag på ER som börjar kl 18.15 på TNT kanalen.


Har ni några program som ni följer just nu ? :)

Av Julia - 14 augusti 2016 18:34

Äntligen fick jag upp min video på youtube! Så här har ni semester dag 3 i sthlm :)

Av Julia - 14 augusti 2016 12:25

Har du funderat på att börja fota på heltid?


Nej, det har jag inte! Jag trivs med mitt jobb väldigt bra just nu och vill fortfarande bara hålla min fotografering på en relativt hobbynivå, även om jag gärna utvecklas så vill jag hålla det på hobbynivå.

 

Varför började du blogga? 

 

Jag gick i 1:an på gymnasiet tror jag det var och såg många andra som bloggade och tänkte att det kunde vara kul att prova på. I början bloggade jag på blogg.se och skrev mest om mitt liv men sedan utvecklade jag mitt fotointresse och då blev det en mer fotoblogg. Jag flyttade min blogg till bloggplatsen 2012.

 

Finns det någon fotograf som du låter dig inspireras av, och varför? 

När jag var lite yngre tittade jag mycket på Top Model och då tyckte jag väldigt mycket om Nigel Barker som är en känd fotograf. Han tar väldigt fina porträttfoton och sen när jag hittade honom på instagram såg jag att han tog väldigt vackra naturfoton också! Jag låter mig nog inte inspireras så mycket av just honom, men jag ser honom som en bra fotograf. 

Annars har jag ingen speciell fotograf som jag inspireras av direkt. 

 

Vad är ditt absoluta drömjobb?

Oj, bra fråga! Jag vet faktiskt inte!!! Jag gillar ju fotografering grymt mycket men tror inte att jag skulle vilja jobba med det på heltid, inte om jag är anställd av någon tidning t.ex Utan jag vill gärna bestämma själv hur och vad för foton jag ska ta. Att skickas ut till t.ex en olycksplats och då ta foton är inte min grej. Men att kunna kombinera både foto och att skriva skulle vara kul! Skriva en bok och ha foton i den skulle vara kul att kunna göra.

Så vad mitt absoluta drömjobb är vet jag inte riktigt än faktiskt!..


Om du fick välja var du skulle vilja få resa någonstans, vart skulle du då vilja resa, och varför? 


Jag vill resa till Tyskland igen, jag älskar deras språk och det finns många fina ställen att besöka! Vill gärna besöka Berlin igen, var där för snart 3 år sen och då hade jag inte kommit så långt i min fotografering så kunde inte utveckla mina foton på samma sätt då. Vill även kunna fota där utan stressmoment runt mig, vi åkte med skolan och man fick snabbt ta ett foto o sen gå vidare. Sen skulle jag vilja resa till USA. Jag gillar många serier som kommer från USA och jag har sett hur både New york och LA ser ut på tv. Det skulle vara otroligt härligt att få besöka central park, fota massor och känna in atmosfären i den staden!

 

Sen skulle jag även vilja resa runt lite i USA, kolla deras natur och lite andra städer. Vill gärna åka dit de spelade in serien Friends och det gjorde de i New York. De har ett cafe där som är uppbyggt precis som i serien, så dit skulle jag vilja åka.

Sen skulle det vara kul att få resa till något exotiskt land någon gång, på semester, fota och kanske bada i havet? Har lite önskemål faktiskt, hoppas på att kunna komma dit någon gång!

 

Bästa och sämsta med dig, enligt dig själv?

Bästa: Omtänksam, hjälpsam, glad, snäll, rolig, har koll på saker, vill lära mig nya grejer, villig att lära andra saker för det mesta. Uppfinningsrik!

Sämsta: Inte ett dugg stresstålig, dåligt tålamod, dålig självkänsla (rätt ofta), kan inte läsa av folks känslor, kroppspråk, lite för ärlig. Lite trög emellan åt. Lat. Lättretad, svårt att förlåta, gå vidare.

 

Hur länge har du fotograferat och hur började det hela? :)

Fick min första kamera när jag var 15, så har fotat i 7 år snart. 

Jag såg min faster ha en kamera som jag tyckte var mäktig, ville prova på att fota och sen när jag fick min mobil när jag var 13 började jag fota massor, sen fick jag en kompaktkamera när jag var 15. Började utveckla mitt intresse för fotografering då, var en amatör i början och sen när jag fyllde 18 fick jag min 1100D kamera, då började jag som amatör igen och växte sen till hobby. Idag fotar jag med en canon eos 760D.

 

Är du ekonomisk eller slösar du mycket pengar? Vad kostade datorn och betalade du allt själv?

Jag tycker att jag är rätt ekonomisk faktiskt, jag ser till att betala mina räkningar så fort de kommer, brukar göra en budget för varje månad. Försöker att inte slösa så mycket pengar på onödiga saker, ibland köper jag mer grejer och ibland inte. Men överlag tycker jag att jag är ekonomisk. Har alltid pengar kvar på kontot när nästa lön kommer! Är inte mån om att ha det bästa hela tiden, dyraste märket osv. Sånt bryr jag mig inte ett dugg om. Det viktigaste är att kunna betala hyran för att jag bor hemma och min bensin räkning.

Datorn kostade 5000 kr, jag betalade 3500 och fick 1500 av en släktning som en tidig födelsedagspresent. 


Har du några tvångstankar, alltså OCD? Kan ju vara massa saker, men några exempel är att du kanske måste göra saker i en viss ordning för annars känns det fel eller så kanske du har någon renlighetsmani och tvättar händerna massa gånger varje dag? Berätta gärna om detta i så fall? 


Ja det har jag! Jag har främst två tvångstankar som är svåra att bli av med!

Jag måste alltid kolla om jag låst dörren flera gånger, även min bildörr måste jag kolla flera gånger om jag har låst. Annars får jag såna där tankar i huvudet som säger "låste du dörren", ibland klarar jag av att stå emot de tankarna och ibland inte. Då kan jag t.ex gå tillbaka till dörren och kolla om den är låst, vilket den alltid är.

 

När jag har lagat mat så måste jag alltid kolla minst 5 gånger om spisen är avstängd, även om jag ser att den är det och plattan inte ens lyser rött så bara måste jag kolla om den är avstängd. Likadant med kylskåpsdörren, måste kolla så den verkligen är helt stängd. Har lite tvångstankar när det gäller att kolla om mobilladdaren är urdragen eller inte. Men det är inte lika svåra tvångstankar som de andra är.

Jag jobbar dagligen med att övervinna denna "ångest" som faktiskt blir när man ständigt måste kolla saker. Vissa dagar går det jättebra och vissa dagar sämre. Hoppas på att så småningom slippa dessa besvär.!

 


Sedan undrar jag också hur dina diagnoser kan påverka dina relationer? Tänker både på när det gäller vänner och partner. Behöver du mycket egentid och har du lätt eller svårt för att visa och berätta om känslor?


Det påverkar absolut! Jag behöver alltid mycket egentid och blir jag instängd eller pressad in i ett hörn i en relation, så som vänskap eller partner relation så blir jag väldigt avisande snabbt. Jag har lätt i vänskaps relationer att känna mig instängd i ett hörn, pressad till att svara och vara tillgänglig på t.ex chatten. Jag vill kunna vara så att jag svarar när jag har tid, eller känner för det. Inte att man måste svara på allt hela tiden, när jag inte svarar kan jag få fler meddelande istället tills jag svarar. Det är superstressnade för mig och jag tycker det är grymt jobbigt när man har det så att man måste stå på pass hela tiden och svara på någon. Jag vill gärna ha vänner, men klarar inte den sociala pressen att svara på en chatt t.ex Jag vill kunna leva mitt liv, vara för mig själv men ändå ha vänner men helst på avstånd. Jag har svårt att umgås med folk en längre tid, o blir det för jobbigt och man känner sig instängd så stänger jag av helt och slutar svara. Att umgås med folk kan jag göra, men inte för länge och inte för långa stunder. Ofta slår min socialfobi in och jag vet inte hur man ska vara, säga eller göra när man umgås med folk ibland.

 

Jag har varit i relationer tidigare, men de har tagit slut! Skulle inte säga att det enbart beror på mig, men det beror dock en hel del på hur jag är. För att kunna umgås med mig så måste man förstå hur jag funkar, man måste ge mig space/utrymme och inte klaga på att jag är som jag är.

 

Jag har en del vänner som bor långt ifrån mig, men ibland klarar jag inte ens av att ha en chattdistansrelation, för det handlar ofta om att man ska svara massor på chatten, jag vill inte känna mig bunden till en chatt och bara svara o svara. på meddelande. Jag vill kunna vara fri!

 

När folk inte lyssnar på mig när jag ber om utrymme så blir det väldigt jobbigt och jag slutar svara o kan bli så att jag tillslut inte svarar alls på något och till o med sårar personen i fråga, för att personen inte har förstått att jag behöver utrymme osv.

 

För det mesta har jag relativt lätt att visa känslor, men ibland går det bara inte. Det är inte ofta jag vill prata om känslor och tankar för jag är konflikträdd och vill inte såra folk. Men att prata känslor i en relation med mig, det går efter ett tag. Ibland går det inte alls, men ibland går det.

 

Men som sagt, jag behöver mycket egentid och när jag inte får det vare sig en vänskapsrelation eller i en partner relation så blir det snabbt problem för mig!

 

Tack för era frågor och jag hoppas att ni tyckte om svaren!

Ställ gärna fler frågor om ni vill! :)

 

 

Av Julia - 13 augusti 2016 20:40

 

Två veckor sen körde även jag fyrhjuling! Det var verkligen såå roligt! :)


Lördagkväll nu då! Vad har jag gjort idag?


Jag har gjort klart alla teaterfoton och bränt skivor med bilderna på. Precis som jag skulle göra när bilderna var klara. Sen har jag vilat mig en stund samt tittat på flera avsnitt av kniven mot strupen på viaplay. Verkligen njutit av att bara vara, ta det lugnt och vila upp mig.

Gjorde även en otroligt lätt men god lunch, pasta med gurka, champijoner och örtsalt. Mer behövdes inte för att det skulle bli gott! :)


Nu ikväll har jag lite smått börjat med mina foton från sthlm, har även försökt ladda upp min vlogg med semster dag 3 på youtube men då har internet krånglat järnet. Så ska prova nu igen, annars får jag vänta tills i morgon.!


I morgon ska jag även svara på era frågor, fick in massa fler nu under dagen och jag är så glad att ni vill fråga så mycket. Så ska försöka svara så gott jag kan på alla frågor i morgon! :)Av Julia - 13 augusti 2016 13:11

Denna låt!!! Åh, den är sååå bra! En av mina favoriter just nu när det gäller Lalehs låtar! Den är bara såå såå såå bra!

:)

Presentation


Hej! Heter Julia och är 22 år!
Hobbyfotograf här, är en stor hockeynörd!
Jobbar som registrerare/motläsare på SMC Motala
Jag fotar framför allt natur, landskap och vatten foton! Brukar ibland fota porträtt.
Gillar även att fota kultur av olika slag.

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vilken smartphone är bäst?
 Samsung?
 Iphone?
 Nokia?
 Sony Ericsson?
 LG?

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ juliahobbyfotograf med Blogkeen
Följ juliahobbyfotograf med Bloglovin'

Bloglovin

Bloglovin

Instagram

Instagram

Instagram

  Följ mig gärna på Instagram :)

Besökstoppen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se