juliahobbyfotograf

Direktlänk till inlägg 19 november 2015

Teatern har stärkt mitt självförtroende!!!!!

Av Julia - 19 november 2015 20:11

Jag tänkte skriva lite om teatergruppen jag är med i, vi som spelar en julsaga varje helg.

I början var jag jätteblyg och jag pratade inte alls mycket. Jag tyrde mig mest till pappa som också är med i teatergruppen. Varje gång jag fick en fråga eller skulle agera på något sätt fylldes hela jag med ångest och ögonen var alldeles blanka. När jag inte förstod vad teaterläraren sa fick jag ångest och ville bara försvinna. Jag funderade allvarligt på att lägga av ett tag, säga att jag inte ville vara med mer. Men sen fick jag mina roller och då blev det lättare.

Under sommaren när vi hade uppehåll så tänkte jag mycket på det här med att agera, hur skulle jag göra för att bli trovärdig på scenen och hur skulle jag göra min roll trovärdig?


Jag fick lite bättre kontakt med en del i gruppen och berättade tillslut för alla tror jag att jag har diagnosen Autism, vilket jag inte alls skäms för men var lite skraj över hur folk skulle reagera. Allt tog det bra!


Tillbaka i Augusti, jag var fortfarande blyg men försökte agera så mycket jag kunde.

Fick en fråga en gång "Kan du dansa polka?" 

Nej, jag kunde inte det. Men jag tänkte att jag skulle lära mig.

Nu kan jag dansa polka och allt är tack vare min teaterlärare som inte gav upp när jag dansade fel de första gångerna, utan hon lärde oss hur vi skulle göra och jag lyckades!!!


Ju längre tiden gick så började jag våga prata med flera i gruppen, de är jättesnälla men jag är ju väldigt blyg och väldigt osocial. Jag har blivit mera social, jag vågar prata, vågar uttrycka känslor och tankar. Jag vågar prata med teaterkompisarna under pauserna.


Min roll är trovärdig, jag fick kämpa lite i början men nu är det så naturligt för mig. Även att jag totalvägrar att säga mina repliker utanför scenen tack vare att rösten blir så pojkaktig när jag säger replikerna. Men på scenen känner jag mig verkligen som en liten busig gosse full med energi. Mina kläder gör att jag ser ut som en liten gosse och när jag går in på scenen så känns det verkligen som att jag är den där lilla gossen. Jag känner mig inte som Julia då utan det är gossen. Det gör det att det blir trovärdigt.

Jag har tvivlat på mig själv, flera flera gånger! Men det finns ju också en anledning till att min teaterlärare valde att jag skulle vara gosse, för hon visste att jag passade som det. Så hon har aldrig tvivlat på mig och inte på någon annan heller!


Att börja i teatern har stärkt mitt självförtroende, jag vågar prata där och även mycket mer i skolan! Jag vågar säga emot folk och prata för min sak. Jag vågar hålla ett samtal igång, jag vågar ta plats och jag skakar inte alls mkt på rösten längre när jag talar inför folk.

Jag har fått bättre självförtroende, jag tvivlar inte alls lika mycket på mig själv längre!


Hade jag inte börjat spela teater hade jag nog inte heller varit lika aktiv i skolan med att våga prata och vilja prata inför folk. 

Mitt sociala beteende har blivit bättre, jag tål att vara i folksamlingar nu lite bättre. Vi är ändå 27 st i gruppen. Jag tycker det är rätt okej att kramas, även om jag inte gör det så mycket! Men det känns okej, förut för ett par månader sen var det ett BIG NO att kramas med folk jag inte kände så bra.

Jag känner att mitt självförtroende har gått upp, alltså har det blivit bättre! o jag har min teaterlärare att tacka för det samt alla som är så tålmodiga med mig i gruppen och alla som har stöttat mig på alla sätt och vis.


Jag är enormt tacksam för det samt att jag är så glad att jag inte hoppade av utan fortsatte att spela teater, för jädrans så skoj det är!!!!! <3 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Fredrik hansson

19 november 2015 23:29

De låter jätte bra, vad glad jag blir för din skull, för du är bra både som gosse och som Julia, gud nåde den som våga ge sig på dig nu för hinner inte faderulingen på den så gör jag de, för de är vad en vän ska kunna göra för en annan vän

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Julia - 27 mars 2017 16:00

                                                ...

Av Julia - 27 mars 2017 08:00

                               

Av Julia - 26 mars 2017 19:04

                                                          ...

Av Julia - 26 mars 2017 17:45

                           

Av Julia - 26 mars 2017 11:30

                                              ...

Presentation


Hej! Heter Julia och är 22 år!
Hobbyfotograf här, är en stor hockeynörd!
Jobbar som registrerare/motläsare på SMC Motala
Jag fotar framför allt natur, landskap och vatten foton! Brukar ibland fota porträtt.
Gillar även att fota kultur av olika slag.

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vilken smartphone är bäst?
 Samsung?
 Iphone?
 Nokia?
 Sony Ericsson?
 LG?

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ juliahobbyfotograf med Blogkeen
Följ juliahobbyfotograf med Bloglovin'

Bloglovin

Bloglovin

Instagram

Instagram

Instagram

  Följ mig gärna på Instagram :)

Besökstoppen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se